close
Разни

Ето как да танцувате цяла нощ на висок ток!

dressyou

Празничното настроение вече е навсякъде и с усмивки сме готови да посрещнем новата година. Надяваме се, че вече сте намислили своите желания, пожеланията за близки и приятели и сте заложили целите си за 2017-та. Но преди това да я посрещнем подобаващо!

Някои предпочитат да празнуват у дома с най-близките, други се подготвят за исторически купон с много приятели, а трети нямат търпение да вдигнат чашите пълни с шампанско в някой хубав ресторант с любимия. Какъвто и да е вашият избор за празничната нощ със сигурност ще дойде момент, в който ще искате да потанцувате. В повечето случаи обаче обувките ви не искат да съдействат!

Бляскавата празнична визия си има цена и тя е болки в краката и трудна подвижност. Но не и този път! Подготвили сме ви няколко съвета, с които ще успеете да изглеждате зашеметяващо и да си изкарате незабравимо, без да носите ниски обувки в чантата или в колата си и да се преобувате тайно под масата.

1. Купувайте обувките си вечер

Ако тепърва ще купувате обувки за празника, пробвайте ги следобед или вечер. След цял ден на крака, те се подуват леко, което ви позволява да вземете обувки, които ще са удобни. Макар да са модерни лачените, и бляскави обувки старайте се да избирате мека материя, която ще се адаптира към формата на крака и няма да ви стяга.

2. Залепете пръстите преди да излезете

Може да звучи странно, но ако залепите третия и четвъртия пръст на краката ще намалите болката и дискомфорта значително. Използвайте медицинска лепенка и залепете пръстите преди да обуете обувките, така ще предпазите нерва, който се намира в тази област и няма да има болка при движение.

3. Използвайте гел дезодорант

Със сигурност имате такъв в дамската си чанта, а ако нямате задължително си набавете. Гел дезодорантът е идеално спасение, когато искате да намалите триенето между крака и обувките. Намажете местата, където има най-много триене и танцувайте без притеснения.

4. Изберете подходящи стелки

Ако обувките ви са на много висок ток, то със сигурност ще усетите пързаляне и нестабилност, особено ако краката ви се изпотят или носите чорапи с ликра. На помощ идват стелките. Можете да изберете невидими, силиконови стелки, които освен че ще направят обувката по-удобна, ще предотвратят излишното движение и хлъзгане на крака ви вътре. Ако не искате цели стелки, има вариант да сложите само на пръстите, отзад на крака или на стъпалото. В случай, че не сте успели да си набавите стелки навереме можете да импровизирате като си изрежете тънки такива от подходящ плат у дома.

5. Лепенки върху обувките

Ако обувките ви имат кайшки, катарами или други интересни детайли, които биха могли да наранят краката ви, не се притеснявайте. Вземете дебели медицински лепенки и облепете вътрешната страна на кайшките. Така няма да се получава триене и раздразване при допир с кожата.

6. Натопете краката в успокояващ чай

Ако виждате тази статия прекалено късно и краката ви са пострадали след празниците ви съветваме да ги потопите в топъл зелен чай. Той успокоява и действа добре на раздразнена кожа и помага за по-бързото лекуване на мазоли.

Тази година няма да сте една от онези дами, които излизат с обувки в ръце и тичат боси до колата, нито от Пепляшките изгубили обувките си, които дори вече не могат да обуят. Носете официалните си токчета с много самочувствие, настроение и комфорт и се забавлявайте цяла вечер!

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response