close
Дамска мода

Как да носим големи шалове през есента и зимата

a_dressyou_shalove_drehi_vtora_upotreba

Идеи за стайлинг на обемни зимни шалове

На прага на студените месеци, когато слънчевите дни бавно си отиват е време да извадим най-големия си моден коз – големият, топъл, цветен шал. Освен, че ще ни пази от студа, шалът дава невероятни възможности да освежим визията си, като го съчетаем с връхната си дреха. Можем дори да ползваме самия шал като наметка.

Шалът може да се носи в различни комбинации с блейзъри и къси якета, а през зимата той ще се превърне в неразделна част от облеклото ни. Изборът на шалове е огромен – големи, триъгълни или правоъгълни шалове, класически, дълги и тесни варианти, с обемна, едра плетка и т.н. Можете да заложите на мек шал, който небрежно да покрие раменете, тип пончо с наметка или плетен шал около врата.

Цветовите комбинации също ще накарат въображението ви да работи на пълни обороти. Този сезон заложете на топлите и пастелни цветове, които да завършват визията ви. Карето също е класическия избор и е задължителен елемент в есенно-зимния гардероб. Зимните шалове са топли, но и обемни, което прави оформянето и стилизирането им по-трудно. Те обаче са чудесно допълнение към всеки тоалет, стига да ги подберете и съчетаете добре.  В тази статия ще ви предложим няколко модерни начина как да носите голям, есенно -зимен шал. Гарантираме, че няма да останете незабелязани.

Тип яка

Когато навън застудее, можете да носите шала си така че да образува висока яка, която освен, че топли стои много стилно. Тази форма можете да постигнете като поставите шала зад врата си и преметнете всеки един от краищата му, така че да се увие около врата, а каквото остава може да виси отпред. Друг вариант е да сгънете шала на две, да го поставите на врата си и да промушите двата края през така получената примка. Тук имате възможност да избирате между по-стегнат и по-хлабав възел, в зависимост от дрехите ви. Третият вариант е да заложите на шал яка, които образуват кръг. Това са едни от най-предпочитаните модели, защото падат леко и могат да се носят както върху вталено сако, така и с рокля, палто или риза.

a_dressyou_shalove_drehi_vtora_upotreba_1

Наметка

Обемните и меки шалове могат да послужат и като връхна дреха в по-слънчевите есенни дни. Ако шалът е квадратен можете да го сгънете, така че да се получи триъгълник и да го преметнете през рамо. Оставете краищата да висят свободно. Предпочитаните модели за този стил са дълги, триъгълни или правоъгълни шалове. Могат да са от широка плетка, важното е да можем да загърнем изцяло раменете с тях. Моделите тип пончо и наметки също имат почетно място в гардероба ни, като ги носим върху класическо кожено яке или самостоятелно, пристегнати с колан на кръста.

Падащ свободно

Друг интересен вариант да носите топлия си шал е да го преметнете през врата и после да го оставите да пада свободно от двете страни върху якето или палтото.

Увит

Класическият увит около врата шал също има различни вариации. Можете да поставите шала на врата си и да оставите едната страна да виси по-къса от другата отпред. Също така стои добре ако увиете по-дългата висяща част, докато двете се изравнят. Ако търсите допълнение към по-елегантна визия, втъкнете шала в якето или палтото, така че краищата да не се виждат.

Аксесоари

В случай, че искате да разнообразите шала си с нещо ефектно, опитайте с красива брошка. Тя ще превърне и най-семплия шал в красив аксесоар.

a_dressyou_shalove_drehi_vtora_upotreba_2

Шаловете заемат важно място в гардероба и в ежедневието ни през студените месеци. Те са стилен завършек на тоалета, който ни кара да се чувстваме уютно и пази от студа навън. Разгледайте различни модели шалове за идващия зимен сезон на страхотни цени от Dressyou.bg!

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response